Ortodoksisukujen tutkijapiiri ry

Ortodoksisukujen Tutkijapiiri on perustettu v. 1993 edistämään ortodoksisukujen tutkimusta ja auttamaan jäseniään tuossa tehtävässä.

Esittely

Ortodoksisukujen Tutkijapiiri r.y. perustettiin vuonna 1993 edistämään ortodoksisukujen tutkimusta ja auttamaan jäseniään tuossa tehtävässä. Jäseniä yhdistyksessä on noin sataviisikymmentä.

Yhdistyksen hallitus koostuu puheenjohtajasta ja enintään kuudesta hallituksen jäsenestä, näiden lisäksi hallitus voi halutessaan kutsua tehtäviin muita toimihenkilöitä. Puheenjohtajina ovat näiden vuosien aikana toimineet Metropoliitta Leo, Jaakko Haltia ja Johannes Sidoroff.

Vuosien varrella tutkijapiirin jäsenet ovat yhdessä käyneet tutustumassa mm. Helsingin Yliopiston kirjastoon, Mikkelin maakunta-arkistoon, Kouvolan maanmittaustoimistoon, Uudenmaan maanmittaustoimistoon, Suomalaisen kirjallisuuden seuran kansanrunous-, kuva-, äänitearkistoon ja kirjastoon, Kansallisarkistoon, Suomen Sukututkimusseuran kirjastoon, Sota-arkistoon, Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen nimiarkistoon, Väestörekisterikeskukseen, Helsingin Ortodoksiseen hautausmaahan, Työväen arkistoon ja Pietarin valtionarkistoihin.

Yhdistyksen vaali- ja vuosikokousten yhteydessä on aina ollut esitelmätilaisuuksia, yleensä kaksi esitelmää, jotka aiheeltaan ovat liittyneet ortodoksisten sukujen tutkimiseen, ortodoksiseen kulttuuriin tai historiaan.

Vuosien aikana yhdistys on järjestänyt useita sukututkimuskursseja, joilla on perehdytty nimenomaan ortodoksisukujen tutkimiseen. Kursseja järjestetään edelleen. Kurssien vetäjänä toimii Filosofian maisteri Tuula Kiiski Joensuusta. Hän on myös kirjoittanut sukututkimusoppaaseen ”Sukututkimus askel askeleelta” (ilm.v. 1999) ortodoksisukujen tutkimusta koskevan osan.  Opasta on saatavana Suomen Sukututkimusseurasta.

Yhdistyksen jäsenmaksu on vuonna 2018 ainaisjäsenille 200 € ja vuosijäsenille 20 €.

Halutessasi liittyä Ortodoksisukujen Tutkijapiiriin, maksa jäsenmaksu yhdistyksen tilille FI65 8000 1070 132403 ja liitä tiedotuksia osaan nimesi ja osoitteesi, jotta voit saada postiamme.

One comment on “Esittely

 1. Tuulikki Saarinen
  26.4.2015

  Tyylikäs ja selkeä ulkoasu. Tässä versiossa on jo riittävästi tietoa yhdistyksestä – nyt vain pitäisi saada muut sukututkimusjärjestöt linkkaamaan tähän.
  Vuosikokouksessa läsnä ollut
  Tuulikki Saarinen

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: